Over ons

Van Kessel Openhaarden en Kachels. 

Al meer dan 40 jaar is het familiebedrijf actief in het bouwen en installeren van diverse openhaarden, kachels, schouwen, rookkanalen en aanverwanten. Onze showroom is meer dan 900 m2 groot en gelegen aan de weg van Uden naar Vorstenbosch in een landelijke omgeving. Vanaf de weg is onze showroom niet direct te zien, maar zeker waard om ’n bezoekje te brengen. We hebben vele toestellen brandend opgesteld.

Wij vinden het belangrijk om u een goed, eerlijk en passend advies geven. Wij streven ernaar dat u een goede keuze maakt waar u heel veel jaren plezier van heeft. Uiteraard houden wij rekening met alle facetten die van belang zijn bij het plaatsen/installeren of bouwen van uw haardpartij zoals rookkanaal, overige aansluitingen bijvoorbeeld luchttoevoer, gasaansluiting, elektra en uiteraard ook met uw budget. Vanzelfsprekend vinden wij het zeer belangrijk om te werken volgens de voorschriften, de veiligheidsaspecten in acht te nemen en we werken alleen met de beste materialen. Daardoor zijn wij ook in het bezit van alle officiële vakbekwame EVIS-erkenningen en ook aangesloten bij de vakvereniging NHK (Nederlandse Haarden en Kachel branche) om u zekerheid te bieden van juiste voorlichting en professionele plaatsing van uw haard of kachel.

Groot assortiment

We hebben een grote keuze in houthaarden en houtkachels, gashaarden en gaskachels of elektrische haarden, van heel modern tot zeer klassiek, zowel als inbouwhaard of vrijstaande kachel, als vrije hanghaard of wandmodel, maar ook tuinhaarden, CV haarden en pellet-kachels hebben we in ons assortiment. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact, kwaliteit, flexibiliteit en klanttevredenheid. Wij kunnen zorgen voor een mooi sfeervuur, maar ook voor een echte goede rendementshaard, waarbij u juist enorm kunt besparen op uw energiekosten

Massieve speksteenkachel

Ons paradepaardje zijn de duurzame massieve speksteenhaarden wat zeker in tijden van economische crisis een steeds belangrijkere rol is gaan spelen. Het zijn zeer duurzame en milieuvriendelijke haarden. Door de fantastische warmte accumulatie kunnen deze hout gestookte haarden met slechts enkele uren branden tot 24 uur warmte afgeven. Uiteraard hebben we ook de losse vrijstaande speksteenkachels, deze hoeven niet ter plaatse opgebouwd worden, en hebben ook een behoorlijk warmteopslag, maar zijn weer heel anders als de massieve uitvoering. Als u meer informatie wilt kunnen wij daar u verder over inlichten.

Uiteraard verzorgen wij ook de complete bouw van rookkanaal, renovatie of expertise van kanaal indien dat gewenst is.

Wanneer u onze showroom bezoekt is het handig als u een tekening van uw woning meebrengt, en eventueel foto’s van uw huidige haardpartij. Ook bieden wij u een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wilt u een professionele complete installatie met dus kwalitatief de beste materialen of gaat u zelf plaatsen?  Dit heeft allemaal invloed op de prijs die wij u kunnen bieden. Ook daarover staan wij u graag te woord.

Wij verwelkomen u graag in onze showroom. Of bekijk onze referenties.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then