Over ons

Van Kessel Openhaarden en Kachels. 

Al meer dan 40 jaar is het familiebedrijf actief in het bouwen en installeren van diverse openhaarden, kachels, schouwen, rookkanalen en aanverwanten Onze showroom is meer dan 900 m2 groot en gelegen aan de weg van Uden naar Vorstenbosch in een landelijke omgeving. Vanaf de weg is onze showroom niet direct te zien, maar zeker waard om ’n bezoekje te brengen. We hebben vele toestellen brandend opgesteld.


Wij vinden het belangrijk om u een goed, eerlijk en passend advies geven. Wij streven ernaar dat u een goede keuze maakt waar u weer heel veel jaren plezier van heeft. Uiteraard houden wij rekening met alle facetten die van belang zijn bij het plaatsen/installeren of bouwen van uw haardpartij zoals rookkanaal, overige aansluitingen bijvoorbeeld luchttoevoer, gasaansluiting, elektra en uiteraard ook met uw budget. Vanzelfsprekend vinden wij het zeer belangrijk om te werken volgens de voorschriften, de veiligheidsaspecten in acht te nemen en we werken alleen met de beste materialen. Daardoor zijn wij ook in het bezit van alle officiële vakbekwame EVIS-erkenningen en ook aangesloten bij de vakvereniging NHK (Nederlandse Haarden en Kachel branche) om u zekerheid te bieden van juiste voorlichting en professionele plaatsing van uw haard of kachel.

Groot assortiment

We hebben een grote keuze in houthaarden en houtkachels, gashaarden en gaskachels of elektrische haarden, van heel modern tot zeer klassiek, zowel als inbouwhaard of vrijstaande kachel, als vrije hanghaard of wandmodel, maar ook tuinhaarden, CV haarden en pellet-kachels hebben we in ons assortiment. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact, kwaliteit, flexibiliteit en klanttevredenheid. Wij kunnen zorgen voor een mooi sfeervuur, maar ook voor een echte goede rendementshaard, waarbij u juist enorm kunt besparen op uw energiekosten

Massieve speksteenkachel

Ons paradepaardje zijn de duurzame massieve speksteenhaarden wat zeker in tijden van economische crisis een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Het zijn zeer duurzame en milieuvriendelijk haarden, maar door de fantastische warmte accumulatie kunnen deze houtgestookte-haarden met slechts enkele uren branden tot 24 uur warmte afgeven. Hiervoor kunt u zich aanmelden voor speciale informatie voorlichting. Uiteraard hebben we ook de losse vrijstaande speksteenkachels, deze hoeven niet ter plaatse opgebouwd worden, en hebben ook een behoorlijk warmteopslag, maar zijn weer heel anders als de massieve uitvoering.

Uiteraard verzorgen wij ook de complete bouw van rookkanaal, renovatie of expertise van kanaal indien dat gewenst is.

Wanneer u onze showroom bezoekt is het altijd handig als u een tekening van uw woning meebrengt, en eventueel foto’s van uw huidige haardpartij. Ook bieden wij u een goede prijs/kwaliteit verhouding. Uiteraard kan een prijs ook heel verschillend zijn, maar dat is afhankelijk van wat wij moeten doen. Wilt u complete installatie met dus kwalitatief de beste materialen, of gaat u zelf plaatsen. Uiteraard is de prijs van de haard anders als u het toestel komt afhalen dan wanneer wij deze vakkundig voor u installeren.

Ook daarover staan wij u graag te woord.

Wij verwelkomen u graag in onze showroom. Of bekijk onze referenties

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then