Spekstenen Kachels "knuffelkachels"

"WARMTE ALS VAN DE ZON"

Speksteen is een wonder van de natuur, omdat de steen bijzonder vuurbestendig is en heel veel warmte kan opslaan. Speksteen is het beste materiaal om kachels mee te bouwen, het kan het snelst en de meeste energie opslaan van alle bruikbare kachelmaterialen.  Deze warmte wordt als heel aangename fijne, zachte stralingswarmte langdurig afgegeven.

 

Niet elke speksteenkachel is hetzelfde. Er zijn grote verschillen in allerlei spekstenen kachels. Er zijn massieve spekstenen kachels  Deze zijn in het algemeen wat groter van omvang, deze worden ter plaatse op locatie opgebouwd en hebben het grote voordeel dat deze vrij kort gestookt kunnen worden en dan toch een langdurige warmte afgifte hebben. (3 tot 4 uur stoken geeft 12 tot 24 uur warmte).

De meeste daarvan kunnen zowel op hout als op pellets gestookt worden.

Kom naar onze showroom. De spekstenen kachels zijn wel ons paradepaardje. We zijn daar enorm enthousiast over. We hebben zelf in ons woonhuis ook zo’n kachel waar we erg happy mee zijn.

Wie deze eenmaal kent, wil nooit anders meer !!

Hierboven een filmpje van het ontstaan van speksteen. deze film is alweer 'n aantal  jaren oud (van 2007), waardoor de nieuwere modellen van speksteenkachels er niet op staan.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then