https://www.vankesselkachels.nl/assets/images/slider/small_1.jpg
0

Warmte, sfeer & duurzaamheid

Bouwbedrijf in open haarden, kachels, schouwen en rookkanalen.

https://www.vankesselkachels.nl/assets/images/slider/small_2.jpg
1

Warmte, sfeer & duurzaamheid

Bouwbedrijf in open haarden, kachels, schouwen en rookkanalen.

https://www.vankesselkachels.nl/assets/images/slider/small_3.jpg
2

Warmte, sfeer & duurzaamheid

Bouwbedrijf in open haarden, kachels, schouwen en rookkanalen.

https://www.vankesselkachels.nl/assets/images/slider/small_4.jpg
2

Warmte, sfeer & duurzaamheid

Bouwbedrijf in open haarden, kachels, schouwen en rookkanalen.

https://www.vankesselkachels.nl/assets/images/slider/small_5.jpg
2

Warmte, sfeer & duurzaamheid

Bouwbedrijf in open haarden, kachels, schouwen en rookkanalen.

https://www.vankesselkachels.nl/assets/images/slider/small_6.jpg
2

Warmte, sfeer & duurzaamheid

Bouwbedrijf in open haarden, kachels, schouwen en rookkanalen.

Of neem contact op voor advies

Wij zijn aangesloten bij:

Referenties / Klanten aan het woord:

Onlangs hebben we een pagina referenties toegevoegd aan onze website. Wij vinden het bijzonder fijn om te horen hoe blij men is met de nieuwe haard en hoe men ons ervaren heeft als bedrijf.  Indien u foto’s heeft van de bouw/plaatsing, maar zeker van het uiteindelijke resultaat  dan zouden wij het fijn vinden als u deze naar ons verzend, dan plaatsen wij (met toestemming van u) deze op onze website. Ook indien u in het verleden een haard bij ons heeft gekocht kunt u ons gerust mailen, dan plaatsen we dit erbij. Bij voorbaat heel veel dank.

Mail ons uw referentie

Referentie over speksteenkachel

 

 

Beste ,

Wij hebben ook in onze nieuwe woning onze tweede Tulikivi speksteenkachel laten plaatsen door het Van Kessel-team.

Vanaf het eerste bezoek destijds in 2008 aan de showroom van Van Kessel hadden wij een goed gevoel: duidelijke uitleg en eerlijk advies. Toen is onze eerste speksteenkachel geplaatst.

We hebben meer dan 10 jaren van deze kachel genoten en willen nooit meer een andere soort verwarming voor ons huis.

Veel meer mensen zouden deze warmte moeten ervaren!

Dus in ons nieuwe huis stond voor ons voorop dat er weer een speksteenkachel geplaatst zou worden.

Eind december 2018 zijn we weer in Uden langs gegaan en wederom hetzelfde gevoel: Gerda gaf eerlijk advies en goede uitleg dus een hele mooie Tulikivi uitgezocht in een Grafia oppervlaktebehandeling waardoor een glinstering in de steen.

In 1 woord een prachtige kachel!

Na aankoop volgde het traject van Piet van Kessel: hoe kon de kachel het beste geplaatst worden, welke bouwkundige voorzieningen waren nodig omdat ons nieuwe huis voorzien is van een souterrain.

Piet met zijn jarenlange ervaring heeft het (advies voor) bouwkundige deel van de plaatsing naar meer dan volle tevredenheid verzorgd!

Daarna kwam de plaatsing: Guus en Geert een superteam voor de opbouw, maar ook weer voor advies ter plaatse.

Kortom: het totale Van Kessel-team heeft ons weer super geholpen. Goed advies, eerlijkheid en afspraak = afspraak.

Onze passie voor de Tulikivi is aangewakkerd door Van Kessel in 2008 en ook in ons nieuwe huis staat weer een prachtige speksteenkachel die nu niet alleen op hout maar ook op pellets kan branden.

Bedankt familie van Kessel en haar team!

Met vriendelijke groet,

Schöne Grüssen,                
Kind regards,

Duijghuijzen logo

Lilian van Duijghuijzen

Duijghuijzen Footer

Pelletkachel Rika Livo PGI

Enige weken geleden heeft van Kessel bij mij een pelletkachel geïnstalleerd. Het gaat om een Rika Livo PGI. Na drie weken ervaring op te hebben gedaan met deze kachel kan ik enkel positief zijn. De kachel gebruiken we om de belangrijkste leefruimte in het huis snel warm te stoken. De warmte die de kachel af geeft wordt als veel comfortabeler ervaren dan CV of vloerverwarming. Een ruimte van 6 x 6 meter is snel te verwarmen maar ook aangrenzende ruimten worden mee verwarmd. Daarnaast is de kachel nauwelijks hoorbaar.

De keuze van deze kachel is gebaseerd op zeer duidelijk en eerlijk advies door van Kessel zonder zaken mooier voor te doen dan ze zijn. De installatie is ook met volle tevredenheid door van Kessel verzorgd. Netjes werk zonder veel rommel in en rondom huis en de installatie lijkt zeer vakkundig te zijn verzorgd.

Kortom: zeker geen spijt van de aanschaf van deze kachel. 

Fam. Couwenberg   

Elektrische haard Opti-V-Double in ombouw met tv nis.

 

 "Wij zijn erg tevreden van ontwerpfase tot uitvoering, perfecte service" .

  Met Vriendelijke groeten,
  Arno & Bep.

Tulikivi Karelia Raita 18 massieve hout en pellet speksteenkachel

Voor ons huis waren wij aan het kijken voor een andere manier verwarmen dan met gas. Voornamelijk onze benedenverdieping wilden we anders verwarmen, wij hebben een grote kamer met open verbinding naar keuken en achterbouw.  We waren hiervoor bij een aantal opties gaan kijken, waaronder ook naar pelletkachels. 

Uiteindelijk kwamen we ook bij van Kessel terecht en daar was meteen het gevoel goed. We werden goed geholpen, er werd geluisterd naar de wensen en ideeën die we hadden en we werden uitgebreid door hun mooie showroom rondgeleid. Tijdens de wandeling door de showroom werden allerlei voorbeelden getoond met daarbij de uitleg en mogelijkheid voor onze situatie. 

Als laatste liet Geert ons de speksteen kachel zien en vermeldde ons dat ook in deze kachel pellets gestookt kunnen worden.... Over dit idee hadden we nog niet nagedacht. 

We hadden wel eerder van de echte speksteenkachels gehoord, maar ons nog niet in verdiept. 

Na dit bezoek bleef deze kachel, met zijn voordelen, door ons hoofd spoken. We hebben daarna een vervolgafspraak ingepland bij Geert om eens verder te kijken voor de haalbaarheid van de speksteenkachel in onze situatie. Geert heeft voor ons een schatting gemaakt voor welke speksteenkachel in onze situatie zou passen, dit tevens vergeleken met een pelletkachel. Na het voelen van de warmte van de speksteenkachel waren we om en wilden gaan voor onze ‘eigen’ Tulikivi.

We zijn goed geholpen door Geert en goed geadviseerd. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het grootste en zwaartse model van de Raita uit de Karelia collectie. We wilden deze kachel centraal in onze woonkamer laten plaatsen, zeker gezien het feit dat de stralingswarmte dan het beste in de woonkamer verdeeld word. Omdat we de kachel zo'n hoofdrol wilden laten spelen in onze woning en deze een centrale positie in de woonkamer moest gaan innemen hebben we voor een doorkijk gekozen. 

En wat zijn we daar blij mee! Aan de ene kant kunnen we tijdens het nuttigen van de maaltijd heerlijk genieten van het vuur, maar ook aan de andere kant kunnen we heerlijk ‘loungen’ met zicht op het mooie vuur.

De kachel is heel gemakkelijk in gebruik, brand erg mooi en zorgt voor enorm veel sfeer en warmte.

Iedereen die bij ons komt is onder de indruk van de Tulikivi Raita en geniet volop van de warmte die deze letterlijk uitstraalt.

Het bouwen van de kachel ging ook super netjes en precies, heel tevreden over de gang van zaken en alles is netjes geregeld door van Kessel. Kortom wij zijn super tevreden en kunnen dagelijks genieten van onze eigen Tulikivi Raita!

Fam. Tolmeijer – Bevers, Nieuw Bergen

Blij met onze Tulikivi TTU 2700/5 doorkijk met oven speksteenkachel !

Goedemiddag Fam. van Kessel,

 

Wat zijn wij blij met onze Speksteenkachel !!

Deze wordt elke dag lekker warm gestookt en we eten er ook regelmatig lekkere pizza’s uit, wat wil je nog meer.

Door jullie goede informatie, hebben wij de juiste kachel gekozen!

Ook zijn we zeer tevreden over de goede service van jullie tijdens de bouw van ons huis en ook met het plaatsen van de kachel zelf.

Fam. Kraan.

Haard met vrij hangend plateau

Wij zijn ontzettend blij met onze haard. Van begin tot einde levering een goede service en klantvriendelijk. Kwaliteit en Vakmanschap ! Er wordt meegedacht voor een mooie oplossing ook als het niet standaard is. We hebben heel veel leuke reacties gekregen van familie en vrienden. En zullen jullie zeker aanraden. Wij zijn een zeer tevreden klant !!!!

 

Familie van Doren, Geffen

Wij willen nooit meer iets anders !

Tijdens onze verbouwing in huis hebben wij voor een speksteen kachel gekozen, wel na een duidelijke uitleg en een gezellige demonstratie-avond hierover in de winkel. En we geven toe dat het een goede keus is geweest en hij bevalt ons prima deze speksteen kachel. Vroeg in de avond 1 mand hout stoken en alles wordt lekker warm, en wat zo bijzonder er aan is zelfs de hele dag erna genieten we nog van de warmte die hij afgeeft... Zelfs onze kleine kinderen knuffelen met de muren en wat voor ons ook belangrijk was ze kunnen er zich niet aan verbranden.

 

KORTOM: Heerlijk zo’n kachel, wij willen nooit meer iets anders!

Groetjes van de familie van Sleeuwen uit Boekel

Kalfire houtinbouwhaard 3 zijden met liftdeur met natuurstenen plateau

De haard bevalt ons erg goed.We stoken ongeveer 3 a 4 dagen in de week en het hele huis wordt erdoor verwarmd.

 

We zijn blij dat we deze haard bij jullie hebben gekocht, de inbouw etc is met veel zorg en in goed overleg prima uitgevoerd. We kunnen van Kessel voor open haarden en kachels bij eenieder aanbevelen. Succes met de zaak en tot ziens, Joep Verbunt

Hoxter houtinbouw hoekhaard

 

Beste Fam. Van Kessel,

 

We willen jullie laten weten dat wij heel blij zijn met onze nieuwe Hoxter kachel.

Vandaag hebben we hem voor het eerst aangedaan en we genieten er enorm van.

Bedankt nogmaals van jullie goede service!

 

Ronnie en Renate

Gashaard Kalfire 70 55 3-zijden gashaard met tv meubel en natuursteen plateau

 

Beste Fam van Kessel,

Wij zijn geweldig blij met onze mooie gashaard met tv meubel, het plaatsen en afmonteren is allemaal netjes en prima verlopen. We hebben al vele complimenten mogen ontvangen. Bedankt voor jullie goede en fijne adviezen en we gaan er lekker van genieten !!

Fam. Heesakkers, Vorstenbosch

Gashaard Kalfire Prestige 3 zijden met meubel

We hebben ons goed georiënteerd bij diverse firma’s toen we een gaskachel wilden kopen. Op basis van het praktische advies, de vele mogelijkheden en het vertrouwen, hebben we gekozen voor de firma Van Kessel. Ze hebben prima werk geleverd en we zijn dan ook zeer tevreden over het eindresultaat. We genieten volop van onze mooie aanwinst.

Met vriendelijke groet,

Harm en Mariëtte Ypma uit Rijkevoort

Hoek gashaard met haardmeubel

 

Dankjewel Fam. Van Kessel  en Guus voor jullie goede advies en het plaatsen van onze sfeervolle gashaard incl. dressoir en natuurstenen blad.

Erg mooi!

We (en ook onze kinderen) zijn er heel blij mee en genieten elke dag van de fijne warmte en gezelligheid!

 

Groetjes Fam. Van Den Tillart

Vorstenbosch

Hoxter Houtgestookte inbouwhaard

We genieten nog steeds iedere dag van onze kachel. Je maakt hem eenvoudig aan en is hij verwarmt de ruimte zeer snel. De warmte blijft lang hangen, waardoor het de volgende morgen nog steeds aangenaam warm is. Als het glas net is schoongemaakt, wat heel eenvoudig te doen is, is de kachel op zijn mooist. Het is echt een eyecatcher. Eindeloos turen naar de brandende blokken hout….. 

We genieten zo van de kachel. Het is iedere dag een feestje om ernaar te kijken/ er bij te zitten.

Groetjes Saskia, ook namens Paul. 

MZC Pelletkachel Cute

 Beste Gerda en Geert Van Kessel,

Nadat we onze pelletkachel een tijdje in gebruik hebben, kunnen we uit ervaring zeggen dat we erg tevreden zijn met de aankoop en zeker ook met de vakkundige installatie. Bij jullie bedrijf worden de gemaakte afspraken nagekomen. Er wordt netjes gewerkt en wat ook belangrijk is: De service na de installatie blijft goed. Dat ervaren we als we bijvoorbeeld bellen voor aanvullende informatie. Wij zullen Van Kessel Kachels en Haarden zeker  aanbevelen bij onze kennissen.

Jan en Maria Verhagen                                        Sint-Oedenrode

Focushaard

Door toeval kwamen wij bij van Kessel haarden terecht. Het was een schot in de roos. Dit soort service en inzet komen wij niet vaak tegen. Gratis een schoorsteen komen inspecteren (meerdere malen!). Mee denken en tekenen aan de mooiste oplossing. Vlekkeloze installatie en een prachtige haard die trekt als een tierelier.

 

Wij zijn er heel blij mee.

veel groeten, Djuna

Contura 556 style houtkachel

Contura 556 Style houtkachel

Afgelopen jaar dachten we om in onze open haard een houtkachel te laten inbouwen, maar het is totaal anders gelopen. Na diverse mogelijkheden en houtkachels bekeken te hebben kwamen we terecht bij van Kessel in Uden. Door Gerda werden we erg prettig ontvangen. Toen we ons verhaal hadden gedaan begreep zij goed wat wij wilde. Zodoende kwam zij met een aantal voor ons interessante en deskundige suggesties. Allereerst was de opening te klein om een houtkachel in te bouwen. Dus we zouden dan aan de schouw wat moeten breken. Toen kwam zij met de suggestie om eventueel de hele schouw, die we toch al niet zo mooi vonden, af te breken en daarvoor in de plaats een houtkachel te plaatsen. Na veel wikken en wegen hebben we besloten dat te doen. Vervolgens hebben we aan Gerda aangegeven wat we wilden en kwam zij met de Contura 556 Style houtkachel. Met name de ronde strakke stijl en ook de zijruiten vonden we erg mooi en was perfect onze smaak. Begin dit jaar is Piet van Kessel langs gekomen om een offerte op te maken van de werkzaamheden. Naar aanleiding van zijn advies en de mogelijkheid om alle werkzaamheden door van Kessel te laten uitvoeren, hebben we besloten om dat ook te doen. Uiteindelijk zijn ze begin dit jaar begonnen met de schouw af te breken en is er een stucadoor ingeschakeld om het stucwerk uit te voeren. Toen bleek dat de oude schoorsteen ook niet “echt” veilig was, hebben we in overleg met Piet van Kessel besloten de hele schoorsteen af te breken en ook een nieuwe schoorsteen te laten aanleggen. Uiteindelijk is ook de houtkachel zeer deskundig en erg mooi geplaatst. Nu genieten we elke avond van een gezellig houtvuur en hebben, na het snel en eenvoudig aanmaken met wat aanmaakhout, slechts een 5-tal blokken nodig om de kamer de hele avond te verwarmen.

Wat blijkt uit ons bovenstaande verhaal is van Kessel op een heel prettig wijze, deskundig en perfect werk heeft afgeleverd! Zie verder de foto van de oude open haard de oude schoorsteen en een paar foto’s van de nieuwe Contura houtkachel.

Ton Marée & Loes Dirks  

Gashaard 3-zijden Kalfire GP 85 55 met beton plateau

We zijn super tevreden over onze gaskachel. Het is een echte meerwaarde in ons nieuwe huis. Het geeft ons in deze koude winter iedere avond sfeer en warmte! We zijn er heel Blij mee!

Groetjes Erwin en Loes

Tuinhaard Quaruba

Terrashaard Quaruba in tuinhuis

Wij zijn erg tevreden met onze tuinkachel, dankzij de goede advisering en serviceverlening door de firma van Kessel !

Piet ik wil je graag complimenteren ook namens de timmerlieden en de dakdekker/zinkspecialist met de speciale isolatiebak. Echt een superoplossing waar iedereen zeer over te spreken is.

We hebben er al menig branduurtjes opzitten. Dit ondanks de natte periode en winderig weer van de afgelopen maanden.

Familie van Leeuwen te Bergeijk

Gashaard front Horizonbell

Hartelijk bedankt voor de mooie kachel. Het zorgt voor een warme sfeer in ons nieuwe huis.

Dankzij jullie advies hebben we de juiste keuze gemaakt.

Ook bij het monteren werd goed meegedacht.

We zijn hartstikke tevreden ! 

Groet,  Paul en Els

 

 

Gashaard Bocal A6

 Na jaren een houtkachel gestookt te hebben ,

Hebben hebben we bij v Kessel een gaskachel gekocht.
Een Bocal A6 v Kessel heeft daar een goed advies in gegeven.
We zijn dan ook heel goed tevreden met onze gaskachel.
Mvg  Christ en Joke Scheepers, Erp

Gashaard Hoekhaard met meubel en natuursteenblad

Enkele maanden geleden is onze haard op vakkundige wijze door uw bedrijf geplaatst.We hebben gekozen voor een hoekmodel, voorzien van spiegelglas en led-verlichting. Hetgeen tot een heel mooi eindresultaat heeft geleid.

Jeanne en Tiny Timmermans, Boxtel

Pelletkachel Koppe Gravity Stroomloos

Niet alleen voor een gashaard of houtkachel kun je bij van Kessel kachels terecht maar ook voor een pelletkachel.

Wij wilden graag een pelletkachel van Koppe.

Na verschillende leveranciers benaderd te hebben zijn wij uitgekomen bij van Kessel kachels. Daar hebben we geen spijt van gehad. Ze zijn zeer klantvriendelijk en nemen echt de tijd om voor de plaatsing tot de beste oplossing te komen.
 

Ze hebben het aanleggen van het rookkanaal en het plaatsen van de kachel volledig verzorgd.

Dit alles is zeer vakkundig en netjes gedaan.

We hebben de pelletkachel nu meerdere weken in het bezit en zijn er echt super tevreden mee. 
 

Het is echt een hele mooie kachel. 

We zijn blij dat we voor van Kessel kachels gekozen hebben en als er ooit iets mocht zijn is het fijn een vertrouwd adres te hebben.

Met warme groet,
 

Lynsey en Corné 
 

Fam. van Halteren.

Gashaard 3-zijden GP 85/55

 In de bijlage (foto's) het resultaat !  We moeten het nog wat aankleden, maar we zijn er ontzettend blij mee !

Marco en Chantal Brisko

Faber Blokhus Gashaard

Toen wij een kachel bij de groothandel hadden uitgezocht, werd door een medewerker van Kessel genoemd als prima installateur. Nou, dat klopte helemaal. De wijze waarop er werd gewerkt, alles keurig afgedekt om de houten vloer te ontzien, dat is service. De installatie en opbouw van het rookkanaal en de kachel zijn tot grote tevredenheid uitgevoerd. Wij zijn heel blij met onze kachel. En een dikke pluim voor jullie als bedrijf.

Vriendelijk groet, Erica en Erwin José

Gashaard met meubel

Met dank aan julllie genieten wij lekker van sfeer en warmte in letterlijke en figuurlijke zin van een mooie kachel.

Groetekes Will & Albert

Gashaard Element 4 hoekhaard; ondiep

 

Van Kessel open haarden en kachels:

Medio 2016 heb ik samen met mijn vriendin een bezoek gebracht aan de showroom bij Van Kessel. In onze oriëntatiefase werden we uitstekend geholpen over de mogelijkheden en voorwaarden waar je huis aan moet voldoen om in ons geval een gashaard  te kunnen plaatsen.  Nadat we een keuze hadden gemaakt bracht Van Kessel een bezoek aan ons huis om de situatie te bekijken en om afspraken te maken over het vervolg. Erg vriendelijke en professionele collega’s kwamen vervolgens de haard plaatsen. Nu bijna een jaar later geniet ik nog steeds iedere dag van onze haard. Ook als hij niet aan staat en met een simpele knop vanaf de afstandsbediening is het weer knus en warm in huis. Dank.

Vriendelijke groet van een zeer tevreden klant uit ’s-Hertogenboch.

Metamorfose gashaard

Verbouwing woonkamer, oude gaskachel naar nieuwe gashaard met meubel.

Alles is goed verlopen, wij zijn er heel blij mee. We hebben al meerdere avonden genoten van onze nieuwe gashaard. Groetjes Piet en Wilma Bongers

Altech Vision Speksteen houtkachel

De kachel doet het perfect een heerlijke warmte en een hele fijne sfeer straalt de kachel uit. De service is uitstekend door jullie verzorgd. leuke mensen die de kachel kwamen plaatsen. zeer netjes en correct gewerkt .

Vriendelijke Groeten,

Marco en Brigetta Venmans, Berlicum

Speksteen kachel Lotus M1

Wij zijn erg tevreden met onze nieuwe spekstenen kachel. De plaatsing is heel vakkundig en plezierig verlopen. We genieten van de heerlijke warmte die deze kachel geeft. Het advies om voor deze kachel te gaan was helemaal goed!!

Hartelijke groeten,

Familie Valkenburg

Ortner Accumulatie kachel volledig op maat gebouwd; zeer duurzaam

Afgelopen jaar hebben wij onze boerderij verbouwd en zijn we gaan wonen in de voormalige schuur. We hebben na een lange zoektocht gekozen voor een Ortner accumulatiekachel. Nu we de eerste winter zo goed als achter de rug hebben kunnen we een goede referentie geven, en we kunnen niet anders concluderen dan dat we een fantastische keuze hebben gemaakt! Het was een flinke investering, maar we hadden geen betere keuze kunnen maken. Op de eerste plaats, dat wisten we natuurlijk al, is de kachel met zijn eigen ontwerp op maat in ons huis een echte verfraaiing. Maar bovenal is de werking van deze kachel geweldig. Het is ongelooflijk hoe veel energie de kachel uit het stookhout weet te krijgen. Er zit onder anderen een automatische afsluitklep in die hier flink aan zal bijdragen. Met een keer stoken per dag (soms twee keer een kleine hoeveelheid) houden we de grote ruimte van 100 m2 de hele dag warm. De vloerverwarming, die we ook hebben, is nog nauwelijks aan geweest. Het verbruik schatten we op ongeveer 10 m3 per jaar. Het is daarbij een heerlijke, behaaglijke warmte, heel anders dan een gewone kachel of verwarming. Onze ervaring met de mensen van Van Kessel en van Ortner zijn ook heel positief. Ze zijn deskundig en willen je helpen, ook na de installatie.

Familie Roefs

Van oud naar nieuw.

Verbouwing haardpartij van grote schouw naar vrijstaande Hase Luno Houtkachel

Zoals zovelen onder ons wil je na zo’n 30 jaar wel eens wat anders met je oude schouw in de huiskamer. We moesten bij de keuze uitgaan van de mogelijkheden die de bestaande situatie ons gaf. We hadden o.a. te maken met een schoorsteen die bij de uiteindelijke metamorfose ondersteund moest blijven. Na een eerste oriëntatie bij verschillende bedrijven gaf, de jarenlange ervaring van het bedrijf en daardoor het zeer praktische advies van Pieter en Gerda de doorslag om met de Firma van Kessel in zee te gaan. Tijdens de verbouwing werden we steeds stap voor stap goed begeleid in de te volgen stappen. Soms kon het voor ons niet snel genoeg gaan, maar we werden op tijd afgeremd om vooral voor veiligheid te gaan. Bijgaande foto’s laten, dachten wij, zien dat het uiteindelijke resultaat er mag zijn.

Wij zijn er in ieder geval heel erg blij mee en zeer tevreden!!!

Ferdinand en Thea

Lekker knus rondom onze speksteenkachel

Tijdens de verbouwing van onze boerderij hebben we alle keuzes zorgvuldig gemaakt. Voor ons was al snel duidelijk dat de kachel een centrale plek in onze woonkamer zou krijgen. Gezellig rondom een warm vuurtje. We wisten echter niet wat voor kachel dit moest worden.

Na een gesprek met Gerda zijn we van een idyllische kasteelhaard al snel uitgekomen bij een speksteenkachel. Deze heeft een aangename stralingswarmte met een optimale verbranding, waardoor we een hoog rendement bereiken met het stoken van hout. Na een voorlichtingsavond van Tulikivi bij Van Kessel waren we overtuigd.

Tijdens de bouw heeft Van Kessel hun uiterste best gedaan om het rookkanaal zo goed mogelijk weg te werken in ons interieur richting de gemetselde schoorsteen. Er is goed rekening gehouden met het werk voor de schoorsteenveger. Later heeft Piet alle elementen gebracht voor de speksteenkachel.

De dag erop zijn Geert en Guus begonnen met het in elkaar zetten van de kachel. Dit is een zorgvuldige klus. De waterpas en duimstok worden bij elke steen voor de dag gehaald. Het is leuk te zien dat de gehele kachel uit steen wordt opgebouwd.

Na een week mocht het eerste vuurtje aan. Hoe blij wordt je dan! Na enkele stooktips van Geert zitten we nu elke avond rondom een heerlijk warme kachel met een mooi zichtbaar vuurtje. En als we 's ochtends opstaan is de kachel nog heerlijk warm, tot zelfs 24 uur na het laatste vuurtje.

We zijn superblij met de speksteenkachel en kunnen deze dan ook iedereen aanraden!

Groeten van Nancy Geldof en Marcel van Dooren

Vorstenbosch

Bellfires Viewbell Topsham 3-zijde gashaard

We liepen al een tijdje rond met de gedachten om een gashaard aan te schaffen. Zo liepen we op een goede dag bij de firma van Kessel in Uden binnen. Geert heeft ons in de showroom te woord gestaan en ons alles uitgelegd over gashaarden. Een paar dagen later is Geert bij ons komen kijken of een en ander te realiseren was. Vervolgens weer een afspraak gemaakt om onze definitieve keuze te bepalen. We werden hartelijk ontvangen door Gerda, en door haar professionele advies hebben we nu een geweldige Bellfires View Bell Topsham 3 gashaard. De warmte en sfeer van deze haard is een echte meerwaarde voor onze huiskamer.

Wij danken de familie van Kessel voor alle goede zorgen en vakkundigheid.

Met vriendelijke groet,

René van Lieshout

Sint-Oedenrode

Massieve Speksteen Kachel

Onlangs zijn wij in het bezit gekomen van een massief speksteen kachel gekocht bij firma van Kessel in Uden.

Uit de ervaring die wij er nu mee hebben blijkt dit een prima investering te zijn geweest. De kachel voldoet aan al onze verwachtingen en is prettig in gebruik. Na het stoken van de kachel straalt hij de volgende dag inderdaad nog volop warmte uit waardoor het huis nog steeds warm en behaaglijk aanvoelt. Het plaatsen van de kachel nam 2 dagen in beslag en alles is zeer netjes en nauwkeurig geplaatst door firma van Kessel. De service is prima en nog steeds worden wij er goed geholpen.

Een echte aanrader als u zoekt naar een goede en mooie kachel.

Fam. Van Wanrooij, Vinkel.

Doorkijk gashaard

Op 1 dec 2014 hebben Geert en Guus bij ons de haard geplaatst. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat we zeer tevreden zijn, over de plaatsing, die verliep zeer voorspoedig. Ook het aanleggen van de gasleiding was prima geregeld door jullie. Dit kwam de ingehuurde man netjes op tijd doen en ook zeer vakkundig. Na een flinke dag in de bijbehorende rommel, die ook weer netjes opgeruimd werd toen de klus was geklaard, zijn we nu alweer in het 2e seizoen, dat we volop kunnen genieten van de heerlijke warmte, die ons kacheltje aan 2 kanten afgeeft. Wat een heerlijke warmte!!!!!!!

Wij kunnen dus ook niks anders zeggen als dat we zeer TEVREDEN zijn.

Met vriendelijke groeten,

Sander, Irene en Mika v.d. Broek

Mill

Belfires Gashaard Cornerbell

Wij willen bij deze laten weten zeer blij te zijn met onze open haard, wij genieten elke dag ervan. Wij hebben geen moment spijt gehad van de aankoop bij van Kessel open haarden en kachels. En ook over de uitvoering zijn wij zeer tevreden ,hierbij ook de complimenten voor Geert. Ook bij een storing die wij hebben gehad was de service zeer goed en snel opgelost. Bij deze fijne feestdagen en een warm 2016 toe.

Groeten Ria en Piet v.d.Boom

Ergofocus en Buitenhaard

Geachte heer en mevrouw van kessel.

De twee door u geleverde haarde functioneren naar behoren. Afzuiging werkt perfect, we kunnen stoken wanneer we willen. Heerlijk.

We genieten enorm van de haarden. Erg blij mee.

Groet jacques suijdendorp

Hoekgashaard

Beste familie van Kessel, Wij zijn erg blij met de gashaard, die u geleverd heeft. We hebben onlangs tijdens een wat koudere avond, buiten vroor het, heerlijk rond de gashaard gezeten. De installatie is vlot en plezierig verlopen en is verricht door Geert. Bijgevoegd een foto van het hoekje van de kamer waar de haard is geïnstalleerd.

Hartelijke groet, Jan en Tonny Hermsen

Bellfire Vertical gashaard; Kachelwarmte!

We hadden bij de bestelling van onze kachel een Bell Fires Vertical Bel een beeld in ons hoofd hoe het zou worden. En het is een mooie kachel geworden! We zijn dan ook zeer tevreden over het plaatsen, maar vooral over de door jullie geboden service en het advies. Waarvoor dank. Laat het genieten van de kachel verder maar aan ons over!

Veel groeten,

Fam. Wijdeven

Boekel

Gashaard Kal-fire Prestige Fairo 80-550 3-zijden

Hierbij een paar foto’s van de mooie open haard, waar we heel erg blij mee zijn. De open haard warmt geweldig, is mooi, het vuur oogt heel natuurlijk en het is gezellig als hij aan is. Wij danken jullie voor de fijne samenwerking, de geweldige service en het mooie eindresultaat.

Met vriendelijke groeten,

Cor en Marie-José van de Graaf Mariaheide.

Dik Tevreden ! Gashaard met meubel

Via deze weg ook een meer dan positieve referentie ! Wij zijn heel erg tevreden over zowel de service, het plaatsen van de haard , advies en klantvriendelijkheid ! Laat de winter maar komen ! Niets dan lof over van Kessel kachels.

Met Vriendelijke groet ,

Fam Fassbender

Eerde , gem. Veghel

Unica gashaard

Hallo familie van Kessel, Wat betreft door jullie geleverde kachel (haard) doet het uitermate prima. Hadden we eerder moeten doen. Verwarming en gezelligheid gaan samen! Ook de service van jullie kant was echt goed en mede de zorgvuldigheid. Alles bij elkaar top… Familie van Eerd , Veghel

Finnoven Combi met Schmid inbouw; Erg tevreden !

Wij zijn erg tevreden over onze kachel. De combinatie Finnoven en Schmid heeft het resultaat volgens jullie verwachting. Wij kunnen de ruimte snel warmstoken en door de opslagruimte in de kachel blijft het warm tot de namiddag de volgende dag. Dus met één keer stoken tot 2x op zeer koude dagen kunnen wij de ruimte tussen 20 en 25 graden stoken.En we hebben veel minder hout nodig dan in onze houtkachel in een andere ruimte. De warmte voelt veel prettiger aan dan c.v. En de kachel is gemakkelijk te temperen met een schuifje. Ingevoegd de foto van de kachel. Wij hebben gekozen voor de kleur toendra groen.Deze past goed bij een inrichting van natuurlijke materialen. Hartelijke groet Ad en Bianca van Esch.

Wanders hoekgashaard met schouw modernisering

Wij zijn heel tevreden over het advies, de uiteindelijke keuze, de materialen en het mooie resultaat bij de aanschaf van een gashaard. Complimenten ook voor de vaklieden, die niet alleen keurig en vakkundig werk hebben verricht, maar ook netjes en volgens de afspraken hebben gewerkt. Een aanrader !

Fam. Jeuken, Veghel

Bellfires Roomdivider gashaard

Wij genieten van de sfeer en heerlijke warmte van de kachel die door jullie is geplaatst. Dit maakt onze verbouwing meer dan compleet.

Wim en Astrid van de Ven.

Natuursteen schouw met gashaard

Wij zijn erg tevreden over onze openhaard en het is heerlijk om er lekker warmpjes bij te zitten in de avond, zelfs onze hond vind het heerlijk ! En het maakt een woonkamer af vind ik, het ziet er meteen knus en gezellig uit. Mocht het nog eens nodig zijn om een openhaard uit te zoeken dan gaan we zeker weer naar jullie !! Bedankt voor de goede zorgen ! Groetjes dirk & leona

Contura 590 houtkachel

Afgelopen jaar hebben we een nieuw huis laten bouwen. Diverse bedrijven hebben dus voor ons gewerkt en er zijn vele fouten gemaakt. Wat een opluchting was het een bedrijf tegen te komen als van Kessel: echt het enige bedrijf dat eigenlijk gewoon gedaan heeft wat je verwacht of hoopt als je iets aanschaft maar wat uitgestorven leek te zijn. Ze werken „gewoon" zonder fouten, niks te gehaast of gelanterfanter, maar met veel vakkennis, goed advies, meedenken, en ze gaan van begin tot het eind voor een topkwaliteit, echt dus uitzonderlijke klasse!!

Dit is echt gemeend, na een jaar van frustaties over andere bedrijven konden we haast niet geloven dat een bedrijf als jullie nog bestaat.

hartelijk dank, met vriendelijke groet,

Atalu du Maine

Speksteenkachel fijne straling, goed succes, zo ervaart men dit bij reumatische klachten

De kachel bevalt prima, is een goed succes voor mijn reumatische "Bechterew" klachten, het vochtgehalte word lager in huis en de warmte straalt lekker door tot in mijn spieren, waardoor ik beter kan functioneren met minder pijn.

Bedankt voor het goede advies die wij van jullie hebben gekregen.

Vriendelijke groet,

Fam. Fredrix’

inzethaard

We hadden nog een ouderwetse openhaard met zeer laag rendement van minder dan 15%. Verder was de warmte van de haard vlakbij te groot en enkele meters er vanaf te laag. Ook gaf het open systeem veel stof en dergelijke. We wilden toch het genot van een open houthaard maar dan aangepast aan deze tijd, dus kwamen we uit bij een inzethaard. Van de diverse leveranciers die we bezochten sprak de firma van Kessel ons direct aan. Hun advies en kundigheid gaf meteen vertrouwen. Ook bij het thuis ter plaatse opmeten waren ze overtuigend in hun advies, dus werd de keus de firma van Kessel. De afhandeling verliep volledig conform afspraken. Het ongemak was minimaal, alles werd keurig uitgevoerd. We zijn uiterst tevreden met het geleverde werk en het resultaat. We hebben inmiddels al veel genot gehad van de Barbas haard. Complimenten voor de firma van Kessel en hun medewerkers.

Groetjes Karel en Yvonne Lemmen

Twee Bellfires gashaarden geplaatst

We kunnen niets anders zeggen dan dat we zeer tevreden zijn en elke dag genieten van onze haarden.

De service en professionaliteit waren top! Prima adviezen. We kunnen niet anders dan jullie bedrijf warm aanbevelen. Zeer plezierige en prettige medewerkers en een fantastisch resultaat!

Fam. Emmaneel/van Doremalen, Geffen.

Gashaard deels om de hoek met meubel

Beste fam. Van Kessel.

We zijn zeer tevreden met onze nieuwe gashaard. Ook de ombouw is precies naar wens gemaakt en het was mogelijk om een bijpassende TVkast te laten maken zodat het nu een heel mooi geheel is geworden.

Het plaatsen van de kachel en de ombouw verliep vlekkeloos. (Nog bedankt voor het verdelgen van een groot nest met reuzewespen, hoornaars, bij de schoorsteen).

Groetjes, Leo en Gerty Verhoeven.

Gashaard met tv in Jacuzzi ruimte

Wij zijn erg tevreden over Van Kessel Haarden. Maatwerk wordt perfect uitgevoerd, ze komen hun afspraken goed na en eventuele problemen worden snel opgelost. Wij zijn dus dik tevreden! Met vriendelijke groet, Eric van Houtum

Gashaard bellfires Unica 2-75 in bestaande schouw

Wij zijn heel tevreden over het plaatsen van de nieuwe haard. We genieten vele avonden van de sfeer en warme gezelligheid.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2016. Adrie en Kees.

Haard Hendriks

Mega tevreden met onze nieuwe haard... Vanaf het eerste contact in de showroom tot aan de laatste handdruk bij de oplevering stond kwaliteit, klantgerichtheid en service voorop. Afspraken zijn elke keer weer nagekomen en zelfs een beschadiging door mijn eigen schuld is kosteloos onzichtbaar hersteld.

Bedankt,

J. Hendriks

Speksteen kachel met bank

Wij hebben de samenwerking, ik heb zelf meegeholpen met de bouw van de kachel, uitermate fijn gevonden. Een echt familie bedrijf, moeder verkoopt de kachel en vader en zoon deden de levering en de bouw. Alles wat van Kessel had beloofd hebben ze waargemaakt. Alles was tot in de puntjes geregeld, tot de aansturing voor het boren van de gaten voor het rookgas kanaal. Van een grote puzzel, meer dan 200 onderdelen, hebben we een prachtige kachel gebouwd in onze woonkamer. Nu 1 kratje hout stoken en de kamer blijft een dag op temperatuur. We krijgen van familie en vrienden alleen maar lof over wat er bij ons in de kamer staat. Er zijn er zelfs al bij die er over denken om er ook één te plaatsen. Nogmaals bedankt.

Familie De Heij, Cuijk

We genieten nu elke dag van de kachel, en heel veel mensen vinden hem prachtig

Bellfires gashaard

Afgelopen jaar hebben wij een nieuw huis gebouwd,en met name de plaats van de haard in de ruimte gaf reden tot discussie. Na overleg met Gerda van Kessel, die ook zelf kwam kijken hebben we uiteindelijk gekozen om de haard in het midden tussen kamer en eettafel te plaatsen, waar we nu erg blij mee zijn, want zo genieten we ook van de haard als we " natafelen" Ook in het model van de schouw hebben we veel inbreng gehad. We zijn super tevreden over het werk en het uiteindelijke resultaat. En onze hond is de grootste fan. Met vriendelijke groetjes, Ria de Backer.

Tevreden klant

Nadat we wisten welke type haard we in huis wilden en een aantal haardleveranciers hadden bezocht, bleven we uiteindelijke hangen bij van Kessel vanwege de praktische, veilige en eerlijke adviezen. De plaatsing is volgens planning op tijd en vakkundig uitgevoerd en een later ontdekt scheurtje in een ruit is zonder discussie vervangen. We genieten nu geregeld van de gezellige warmte. Kortom wij zijn een tevreden klant.

Nieuwe Gashaard

Wij liepen al een tijdje met het idee om veranderingen aan te brengen aan onze woonkamer. Omdat wij in het verleden zeer goede ervaringen hadden met van Kessel kachels zijn wij ook deze keer weer naar hen toe gegaan om ons te laten informeren. Na samen met Gerda door de showroom te zijn gelopen kwamen wij tot deze keuze waar we zeer blij mee zijn. Ook deze keer is alles weer volgens afspraak verlopen . Complimenten voor van Kessel kachels en in het bijzonder voor Geert die zeer goed werk levert en ook nog netjes werkt. Fam van Berkel

Onze bevindingen met Van Kessel

Sinds twee maanden zijn wij de gelukkige bezitters van twee inzetkachels die geplaatst zijn in bestaande open haarden. Tijd dus om onze ervaringen met de Fa. Van Kessel op papier te zetten.

Bij onze zoektocht naar kachels is onze keuze gevallen op een Barbas kachel. Bij een andere zaak waar we informatie hadden ingewonnen was ons uiteindelijk een offerte gestuurd die betrekking had op hele andere kachels, waarvan wij in die zaak al gezegd hadden dat we ze niet mooi vonden. De Barbas kachels zouden volgens die firma niet goed passen in onze bestaande open haarden.

Omdat wij onze zinnen hadden gezet op de Barbas zijn we voor een second opinion naar de firma Van Kessel gegaan. De heer Van Kessel is dezelfde middag nog komen kijken en opmeten en het plaatsen van de Barbas kachels zou geen enkel probleem zijn. Niet een week wachten op een offerte, nee, duidelijke afspraken maken, een bon tekenen waarop de afspraken worden vastgelegd en de kachels worden besteld. Op zondag (ook dan is men met het bedrijf bezig) enkele weken later kreeg ik een telefoontje dat maandag begonnen kon worden met de voorbereidingen voor het plaatsen van de kachels.

De werkzaamheden werden door vader en zoon met veel zorg uitgevoerd. Alles werd netjes afgedekt ter voorkoming van beschadigingen aan vloer en vensterbanken etc. Gaande de werkzaamheden hebben wij besloten, op advies van de heer Van Kessel, een betonnen plateau rondom de open haard te laten verwijderen omdat de kachel beter tot zijn recht zou komen en de bestaande constructie niet echt meer van deze tijd is. Het was secuur werk omdat de tegels van het plateau met zorg uitgeslepen moesten worden omdat die later op de vloer hergebruikt moesten worden. Het plateau rustte namelijk op twee steunmuurtjes waaronder geen vloertegels waren verwerkt. Ook de stenen van het schoon metselwerk rondom de open haard moesten zorgvuldig worden uitgekapt omdat die ook weer gebruikt moesten worden voor het herstellen van het metselwerk. Stenen die 35 jaar geleden zijn verwerkt zijn moeilijk of niet te krijgen dus zoveel mogelijk stenen zijn in combinatie met nieuwe stenen weer verwerkt.

De vloer ziet er uit alsof deze altijd zo geweest is, het is niet te zien welke tegels er tussen gelegd zijn. Het stucadoor of schilderwerk is hier nog niet uitgevoerd.

Wat een vakmensen! Echt nog van de oude stempel, een woord is een woord en de klant is echt koning.

Wat een kennis van zaken hebben deze mensen, en niet alleen van kachels, maar ook bouwtechnisch. Voor mij krijgen zij een dikke tien.

Mocht u overwegen een nieuwe kachel te kopen of een inzethaard of een open haard, voor ons is er in ieder geval maar een adres en dat is Van Kessel te Uden. In de showroom is een ruim aanbod aanwezig en mevrouw Van Kessel geeft met alle plezier uitleg over de producten en deskundig advies.

Hannie Brekoo, Uden

Doorkijk Bellfire gashaard

Hallo Gerda, Geert en Piet,

Nadat we bij jullie op `n zaterdagmorgen in de showroom waren geweest waren we eigenlijk meteen verkocht.

Een geweldig aanbod van houtkachels en gashaarden, goed advies en Brabantse gezelligheid, wij hebben gekozen voor de dubbele (doorkijk) gashaard.

De voorbereidingen heb ik zelf gedaan, de gashaard installeren samen met jullie Geert (erg gezellig), en het afwerken ook zelf.

Ziehier het eindresultaat. We genieten er nu het winter is dagelijks van, lekker voor de haard met `n glas wijn tv kijken of surfen op de laptop. Als ik wakker kan blijven tenminste

Vriendelijke groeten uit Schijndel,

Henry en Rian van Grinsven

Hanghaard Houtgestookt met Rookkanaal

Wij zijn ontzettend goed geïnformeerd, geadviseerd en geholpen door Geert van Van Kessel Kachels.

Ook het plaatsen van de houtkachel is gedaan door Geert met collega.

Alles is verlopen volgens afspraak en keurig netjes uitgevoerd.

Hier is de klant nog echt koning.

Complimenten!

Dit verdient dan ook zeker een aanbeveling.

Type: Wanders Square 60 3-zijde Wall.

Ingevoegd voor jullie een paar foto's van het plaatsen van de kachel.

Gr. Angela & Harold Verdaasdonk

Hoek gashaard

Deze mooie hoekhaard hebben we gekocht en laten monteren door Van Kessel. We zijn door Gerda van Kessel heel duidelijk geinformeerd over de verschillen tussen bepaalde kachels en over de mogelijkheden voor ons nieuwbouwhuis. Zoon Geert heeft de kachel helemaal prima geinstalleerd en alles is volgens afspraak gegaan. Wij zijn zeer tevreden over alles wat van Kessel voor ons heeft gedaan. De open haard is voor ons een echte eye-catcher in de woonkamer. Groetjes Niels en Hanneke

Gebruikerservaring met de fa. Van Kessel

Ervaringen met de firma van Kessel Na een uitgebreid oriëntatieproces (zowel via internet als diverse winkels) heb ik besloten om te kiezen voor een Linnatuli hoog-rendements houtkachel. Het is het type Juhana geworden, een stijlvolle, strak vormgegeven kachel, die van plafond tot vloer kan worden opgebouwd. Ik zocht naar een dealer in de buurt, omdat dit wel handig is als er iets moet gebeuren na de plaatsing. Ik kwam bij de firma van Kessel uit in Uden. In de showroom stonden toen nog geen Linnatuli's. Wat bleek? De kachel waren/zijn nog relatief onbekend in Nederland en men was recentelijk vanuit de importeur begonnen om een dealernetwerk op te bouwen. Van Kessel had zich net aangemeld, maar had toen nog geen demo-modellen in huis. Toch heb ik besloten om met deze firma in zee te gaan, ook omdat ze veel ervaring hebben met andere merken warmteaccumulatiekachels. Daar heb ik totaal geen spijt van gekregen. Hoewel de levering langer duurde dan verwacht, kon deze uiteindelijk toch ingepland worden. Daarna is alles op rollertjes gelopen. Eerst werd de schoorsteen geplaatst. Geert van Kessel deed dit zeer vakkundig en vlot. Daarna kwam de plaatsing van de kachel. Omdat dit het eerste model Linnatuli was voor van Kessel, kwam de importeur mee om de kachel op te bouwen. Dat ging ook vlot en met veel vakmanschap. De kachel was in één dag opgebouwd. Daarna nog een keer stukadoren en toen voorzichtig instoken. Mijn ervaringen zijn erg positief, zowel met de plaatsing en de service van Van Kessel als met de kachel zelf. De kachel wordt tijdens de winter elke dag een uur of drie opgestookt en blijft dan een uur of 12 warmte uitstralen. De verwarming springt dan nog nauwelijks aan. Bovendien is het een aangename warmte en brengt de kachel veel sfeer in huis. Toegegeven, er zit ook best veel werk vast aan zo'n kachel (zo'n 20 minuten per dag) maar als je dat niet erg vindt dan is het een fijne investering. En de firma van Kessel is ook een fijne keuze gebleken. Goede afhandeling van de bestelling en veel enthousiasme en deskundigheid van zoon Geert. Ik hoop voor ze dat ze nog veel meer Linnatuli kachels kunnen plaatsen. Met vriendelijke groeten, Peter Noten

Gasopenhaard met rookkanaal en ventilator geplaatst in Olround Bowling te Veenendaal

Nogmaals dank voor de haard.

Ons zakelijk concept is het bieden van een complete sfeerbeleving.

Voor de industriële inrichting van ons nieuwe filiaal waren wij op zoek naar een mooie, robuuste gashaard. Van Kessel heeft voor ons een houthaard helemaal opgebouwd tot gashaard. Dit proces van ombouwen heeft misschien even op zich laten wachten maar het resultaat mag er zijn!

Met vriendelijke bowlinggroet,

Leo van Zanten

Algemeen manager

Olround Bowling Nijmegen

www.olround.nl

Valkia Speksteen kachel

Familie van Kessel,

We zijn tevreden over de speksteenkachel. Kijk maar eens hoe mooi de kachel in de ruimte past(we waren eerst bang dat het te groot zou zijn). De plaatsing en uitleg over de werking van de kachel was heel goed.

We hebben de kachel nu vier keer gestookt en en het ding brandt als een tierelier.

Familie de Groot Nistelrode.

Tulikivi doorkijkhaard

Hallo

Het is hier lekker behaaglijk warm !

Door het heerlijke kacheltje uiteraard !

Vanaf hier een fijne Kerst en een succesvol en gelukkig nieuwjaar.

Familie Wijnen uit Oploo

Metamorfose: Gashaard met vrijhangend natuursteenplateau

Metamorfose; Gashaard met vrijhangend natuursteen plateau

We hebben al veel complimenten gekregen!

Groet Arie en Mieke, Sint-Oedenrode

Tulikivi Speksteenkachel

De kachel bevalt ons prima. Wat een zalige warmte ,de warmte is niet overheersend maar zeer aangenaam.

Wat ook fijn is, je komt in de winter je huis binnen en het is er altijd lekker warm, ook al zou je een dag weg zijn. Gerrie zegt nu al, mochten we ooit gaan verhuizen dan gaat de kachel mee. Kortom wat één kachel, we kunnen niet meer zonder.

Voor ons ook zeker kostenbesparend, dit bijzonder omdat wij een propaantank hebben.

De kachel is door jullie vakkundig geplaatst, en goed advies gekregen hoe groot de kachel moest zijn e.d. Ook hoe je moet stoken met een speksteenkachel.

Groetjes Tonny en Gerrie Raijmakers (SLABROEK)

Tuinhaard geplaatst

Hierbij enkele foto's van de door u geplaatste buitenhaard. We hebben er even op moeten wachten, maar het resultaat is er naar.  We hebben al een paar avonden heerlijk buiten gezeten en genoten van het vuurspel.

Complimenten voor de goede service en het nette werk van Geert.

 

Met vriendelijke groet,

Marcel Peters

 

Barbas Unilux 3-55

Bijgaand enkele foto's van de door jullie geplaatste kachel. Vandaag brandt hij voor de eerste keer. Ging probleemloos. Wij vinden het erg mooi geworden, mede door jullie adviezen.

Ervaring met Van Kessel Kachels:

Door onze slechte ervaring met een andere kachel verkoper ben ik uiteindelijk  bij Van Kessel in Uden uit gekomen. Hoewel hun offerte weinig afweek met die van andere kachel verkopers kon ik hier niks afdingen.  Doordat mijn vader in het verleden al een positieve ervaring had gehad met Van Kessel heb ik ook voor Van Kessel gekozen. Helaas was de levertijd langer dan gepland. Ook de installatie duurde langer dan verwacht (6 uur ipv 4 uur).  Maar de klant en de veiligheid staan voorop bij ze en is er gewoon netjes  de tijd genomen om de kachel in te bouwen ondanks de uitdagingen waar ze tegen aan liepen.

Afspraken komen ze na. Zo had ik na 2 weken een probleem met het sluiten van de deur van de kachel. Van Kessel heeft er voor gezorgd  dat dit netjes is opgelost. De monteur gaf ook nog wat stook tips. Ondanks de prijs zou ik zo weer een kachel bij van Kessel bestellen, gewoon vanwege de hoge kwaliteit van afwerking.

Kachel: Wanders Square 60 Trilateral.

Gr. Eloy Verdonk

Huisseling

Barbas inzethaard

We zijn lyrisch over onze Barbas-haard. Hij is deskundig, fraai en ondanks alle gehak en gebreek zonder noemenswaardige rommel geplaatst. We zijn nog steeds blij op tijd te zijn overgestapt. Anders hadden we nu met een mini-haardje met een rand van tien centimeter gezeten. Barbas geeft bovendien zoveel warmte dat onze royale woonkamer ermee toe kan. Wij hoeven geen reclame te maken. Onze Barbas doet het.

Met vriendelijke groet

Theo Schouw/Tineke Mulder

Altech Ecosy Speksteenkachel met Isoduct dubbelwandig kanaal; Zelf geplaatst.

We zouden graag een houtkachel hebben maar we verwarmen het huis met gaskachels gekocht bij van Kessel 15 jaar geleden. Uiteindelijk het idee gekregen om een houtkachel in een verloren hoek van de kamer erbij te plaatsen en een nieuw rookkanaal aan te leggen. Maar na veel navragen leek dit een probleem te worden. RVS rookkanalen dienen (brandvrij) afgetimmerd te worden, en dat was bij ons zo goed als onmogelijk. Uiteindelijk kwam ik via het internet er achter dat er een RVS rookkanaal ( Isoduct ) is dat niet afgetimmerd hoeft te worden. Ik kwam bij van Kessel terecht om dit kanaal aan te kopen. Na de goede adviezen van Piet, dit kanaal zelf gemonteerd wat goed gelukt is. (zie foto’s) Dit rookkanaal wordt niet meer dan handwarm. Wel wat duurder in aanschaf maar dit weegt niet op tegen de kosten van het brandvrij omkokeren. Daarna op advies van Gerda een Altech Ecosy speksteen kachel gekocht. Eerst nog wat rondgezocht op het internet, maar uiteindelijk bleek hij bij van Kessel niet veel duurder te zijn. En aangezien we er altijd een goede service gehad hebben toch opnieuw weer bij van Kessel gekocht. En wat een heerlijke warmte geeft deze kachel. We stoken hem nu enkele maanden, het is snel warm en de kachel geeft nog uren een heerlijke stralingswarme. We kunnen het iedereen aanbevelen.

Groetjes Kees en Rianne.

Sfeer gashaard

Wij zijn erg blij met onze sfeerhaard. Hij is netjes geplaatst en vakkundig.

Groetjes Familie van den Eijnden.

Hase Liboa houtkachel

Bijgaand foto van onze kachel in bedrijf, die nagenoeg dagelijks voor een heerlijke warmte en gezelligheid zorgt. De kachel is makkelijk in gebruik, gaat gemakkelijk aan en heeft mooi vuur.

Met vriendelijke groeten

Appie en Lily van Keijzerswaard

Gashaard met meubel

Wij hebben dit jaar (2014) in ons nieuwe huis een open haard door van Kessel laten installeren. Wij zijn erg tevreden over de mannier van werken met hen. Ook geeft de haard een fijne aanvulling op de vloerverwarming indien dit nodig is.

Jan Ketelaars, Veghel

Speksteen kachel

Het allerbeste wat wij bij onze verbouwing hebben gedaan is een speksteen kachel van van Kessel te plaatsen. Deze brand dagelijks en verwarmen we ons hele huis mee. Na 7 jaar nog steeds geen dag spijt van gehad.

Ans van der Velden

Onze Houtkachel

Wat is de showroom mooi geworden! Iedere keer weer een genot om naar al die brandende kachels te kijken in de sfeervolle omgeving. Al jarenlang beleven we het grootste plezier aan onze houtkachel. Het advies om voor deze kachel te kiezen, hebben we gelukkig opgevolgd. Het is mogelijk om de kachel te draaien van eethoek naar zithoek! Ideaal voor ons. Het plaatsen van de kachel toentertijd en de afwerking was naar ieders tevredenheid. Belangrijk om te weten dat de service erna perfect was en is. We genieten in de wintermaanden volop van onze houtkachel. Peter kan niet wachten om na de zomer de kachel weer te laten branden!

Fransje Murphy

Hase Modena Gashaard

Sinds ruim anderhalf jaar hebben wij een mooie gashaard in onze woonkamer, die in een mum van tijd ons huis heerlijk verwarmt.

De firma Van Kessel heeft gezorgd voor een goed advies. We konden kiezen uit een ruim aanbod in hun toonzaal en de installatie is geheel volgens wens verlopen.

Wij genieten naar alle tevredenheid van onze aankoop en hun service.

Met vriendelijke groeten,

Familie van de Wetering, Heeswijk-Dinther

Altech Torus speksteenkachel

Op 12 december 2014 heeft Geert samen met een collega bij ons een houtkachel geplaatst en en schoorsteen aangebracht door middel van een dubbelwandige RVS rookgasafvoer met brandveilige omtimmering op de verdieping en de zolder. We genieten elke dag van de kachel en deze heeft van af 12 december 2014 tot nu (31 januari 2015) maar een dag niet gebrand

 

Er is door beide heren netjes gewerkt en zij hebben alles keurig aangebracht en schoon achtergelaten.

Met vriendelijke groet, Eric Vos.

Wij zitten er weer warm bij met Invicta Chamane

Ontzettend bedankt voor de super service en het goede advies!!

Wij zitten er weer warm bij!!!
Groetjes Marieke van Weert.
 
 

Klantvriendelijkheid Ten Top !

Trots op de Tulikivi

In het voorjaar van 2014 hebben we door de firma Van Kessel Kachels een Valkia speksteenkachel laten plaatsen. Zonder de inbreng van de familie van Kessel, had onze woonkamer er anders uitgezien. Wij wilden graag een spekstenen bank naast de kachel. Alleen was de plek van het schoorsteenkanaal te veel naar rechts. Het voorstel om dan het hele rookkanaal te verschuiven en schuin terug te laten komen in het oorspronkelijke schoorsteenkanaal, is voor ons echt een uitkomst. Dit idee hadden we zelf niet direct in ons hoofd toen we de Valkia bestelden. Het voordeel is nu dat het rookkanaal zo smal is, dat ik mijn benen hier nog gemakkelijk naast dit rookkanaal op de speksteenbank kan strekken. De bouw is goed verlopen. Ook toen de luchttoevoer eerst nog wat te vast zat, kwam Geert vlot kijken. De communicatie gaat heel goed en wij voelen ons geen ‘nummer’, maar echt een klant.

 

De klantvriendelijkheid van dit bedrijf is ronduit top!

En mocht iemand twijfelen over het aanschaffen van een speksteenkachel: afgelopen jaar hebben we een gasreductie kunnen realiseren van 49% van onze gasrekening. Dat komt voor ons neer op 75 – 80 euro minder stookkosten per maand. De totale houtkosten (ovengedroogd berken) waren tot nu toe 570 euro. Daarnaast telt voor ons dat we stoken op een hernieuwbare bron.

De warmte van de kachel is heerlijk. Aanrader!

Tot ziens en een hartelijke groet, Hanneke van Doornik-Beemer, Geplaatst in Eindhoven

Wanders Olaf Eco speksteen

Wij zijn erg tevreden over de speksteenkachel die familie van Kessel bij ons heeft geplaatst. Ze verwarmd fijn. Hij neemt vanaf buiten de zuurstof en hebben hierdoor binnen een prettige warmte. Heel erg tevreden en we raden iedereen als ze op zoek zijn naar een kachel bij van kessel kachels te gaan kijken. 

Groeten,

Familie van Oorschot uit Dinther

2-11-14 We hebben nu 1 jaar deze speksteenkachel in gebruik. We zijn er zéér tevreden over. Ook over de goede service van Geert.

 

Hartelijk dank hiervoor.

Groetjes Wil & Antoinet

Inzethoutkachel

Na meer dan 20 jaar genoten te hebben van onze eerste haard/inzetkachel , door jullie geleverd, nu een modernere inzethaard. De levering geschiedde na een juiste meting op vakkundige wijze.

Een hoger rendement is merkbaar en de warmteafgifte op hoog "nivo".

Het begrip klantentevredenheid en service is bij jullie een vast gegeven.

Zeer bedankt en veel succes!

Paul en Jeannette Batenburg

Heeswijk-Dinther