Gevoel was meteen goed; goed geluisterd, goed advies.

Voor ons huis waren wij aan het kijken voor een andere manier verwarmen dan met gas. Voornamelijk onze benedenverdieping wilden we anders verwarmen, wij hebben een grote kamer met open verbinding naar keuken en achterbouw.  We waren hiervoor bij een aantal opties gaan kijken, waaronder ook naar pelletkachels. 

Uiteindelijk kwamen we ook bij van Kessel terecht en daar was meteen het gevoel goed. We werden goed geholpen, er werd geluisterd naar de wensen en ideeën die we hadden en we werden uitgebreid door hun mooie showroom rondgeleid. Tijdens de wandeling door de showroom werden allerlei voorbeelden getoond met daarbij de uitleg en mogelijkheid voor onze situatie. 

Als laatste liet Geert ons de speksteen kachel zien en vermeldde ons dat ook in deze kachel pellets gestookt kunnen worden.... Over dit idee hadden we nog niet nagedacht. 

We hadden wel eerder van de echte speksteenkachels gehoord, maar ons nog niet in verdiept. 

Na dit bezoek bleef deze kachel, met zijn voordelen, door ons hoofd spoken. We hebben daarna een vervolgafspraak ingepland bij Geert om eens verder te kijken voor de haalbaarheid van de speksteenkachel in onze situatie. Geert heeft voor ons een schatting gemaakt voor welke speksteenkachel in onze situatie zou passen, dit tevens vergeleken met een pelletkachel. Na het voelen van de warmte van de speksteenkachel waren we om en wilden gaan voor onze ‘eigen’ Tulikivi.

We zijn goed geholpen door Geert en goed geadviseerd. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het grootste en zwaartse model van de Raita uit de Karelia collectie. We wilden deze kachel centraal in onze woonkamer laten plaatsen, zeker gezien het feit dat de stralingswarmte dan het beste in de woonkamer verdeeld word. Omdat we de kachel zo'n hoofdrol wilden laten spelen in onze woning en deze een centrale positie in de woonkamer moest gaan innemen hebben we voor een doorkijk gekozen. 

En wat zijn we daar blij mee! Aan de ene kant kunnen we tijdens het nuttigen van de maaltijd heerlijk genieten van het vuur, maar ook aan de andere kant kunnen we heerlijk ‘loungen’ met zicht op het mooie vuur.

De kachel is heel gemakkelijk in gebruik, brand erg mooi en zorgt voor enorm veel sfeer en warmte.

Iedereen die bij ons komt is onder de indruk van de Tulikivi Raita en geniet volop van de warmte die deze letterlijk uitstraalt.

Het bouwen van de kachel ging ook super netjes en precies, heel tevreden over de gang van zaken en alles is netjes geregeld door van Kessel. Kortom wij zijn super tevreden en kunnen dagelijks genieten van onze eigen Tulikivi Raita!

Fam. Tolmeijer – Bevers, Nieuw Bergen

Sfeerimpressie


Bekijk hieronder foto’s van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then