Een tegelkachel is een indrukwekkend staaltje van traditioneel vakmanschap dat efficiënt en zuinig grote hoeveelheden hout verbrandt. Een tegelkachel is niet alleen een functioneel en efficiënt verwarmingssysteem, maar ook een prachtige toevoeging aan elk huis, met mogelijkheden voor maatwerk en extra comfortopties zoals een verwarmde bank of een knuffelmuur. Deze kachels kunnen we zowel heel modern maken als klassiek en alles wat daar tussen zit.

Efficiëntie van de Tegelkachel

Tegelkachels staan bekend om hun vermogen om de geproduceerde warmte effectief op te slaan en geleidelijk af te geven. Dit gebeurt als volgt:

Labyrint Systeem

De rookgassen stromen door een labyrint binnenin de kachel. Terwijl de gassen door deze gangen bewegen, wordt de warmte overgedragen aan de massieve structuur van de kachel.

Warmteopslag

Deze structuur, die verborgen zit onder de ombouw van de kachel, slaat de warmte op. De kachel geeft deze warmte langzaam vrij, zelfs lang nadat het vuur is gedoofd.

Convectie

Naast stralingswarmte kan de tegelkachel ook gebruik van convectie om de warmte door de ruimte te verspreiden.

Door deze gecombineerde systemen van straling en convectie kunnen tegelkachels zeer efficiënt werken, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor duurzame en effectieve verwarming.

Ontwerp en Aanpassingen

Ontwerp en Aanpassingen

Tegelkachels kunnen in diverse stijlen en vormen worden aangepast aan de wensen van de gebruiker: Gestukadoord of Betegeld: Ze kunnen worden afgewerkt met stucwerk of betegeling om aan te sluiten bij het interieur. Warmteproductie: Naast stralingswarmte kunnen tegelkachels ook warme lucht produceren. Hoekruit of Doorkijkoptie: Sommige modellen bieden de mogelijkheid om te genieten van het vuur vanuit meerdere kamers door middel van een hoekruit of doorkijk. Alternatief voor Speksteen: Hoewel speksteen populair is vanwege zijn warmteopslagcapaciteit, biedt een tegelkachel een aantrekkelijk alternatief met vergelijkbare eigenschappen.

Maatwerk en Extra Opties

Maatwerk: Tegelkachels kunnen op maat worden gemaakt om perfect aan te sluiten bij de specifieke behoeften en esthetische voorkeuren van de gebruiker.

Verwarmde Bank: Een populaire optie is de toevoeging van een verwarmde bank, waardoor het comfortniveau nog verder wordt verhoogd.

Knuffelmuur: De massieve structuur van de kachel kan dienen als een 'knuffelmuur', een warme plek om tegenaan te leunen tijdens koude dagen.

Verbrandingsbesturing: doormiddel van een verbrandingslucht besturing heeft u het optimale gebruiksgemak. De kachel weet door de ingebouwde sensoren hoeveel verbrandingslucht de kachel nodig heeft en op welke positie in de brandkamer deze moet worden gegeven.

Sfeerimpressie


Bekijk hieronder foto’s van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom.

Neem contact met ons op


Bij van Kessel kachels en haarden zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van inbouw. Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then