Focus Haarden

Dominique Imbert, de visionaire maker van Focus, werd geboren in Montpellier, Zuid-Frankrijk, in 1940. Zijn ongewone levenspad omvatte een reis van literaire studies in Londen en Parijs naar onverwachte avonturen als etnoloog in Alaska en assistent-kok in Manhattan. Uiteindelijk behaalde hij een doctoraat in de sociologie aan de Sorbonne en doceerde geschiedenis aan een lyceum in Parijs. Na vier jaar onderwijs besloot Imbert dat zijn passie lag in het vormgeven van metaal in plaats van jonge geesten.

Verscholen in de uitlopers van de Cévennes, in een middeleeuws dorp ten noorden van Montpellier, omarmde hij zijn nieuwe roeping met enthousiasme: het smeden, lassen en beeldhouwen, het verwarmen en vormgeven van metalen. Wat dreef hem naar deze fundamentele elementen? Zijn liefde voor ambachtelijk vakmanschap en het verlangen om warmte en schoonheid te creëren.

Vandaag de dag leeft Imbert's nalatenschap voort in Focus, waar zijn unieke visie en vaardigheden samenkomen om hoogwaardige kachels te produceren. Onze collectie omvat een breed scala aan stijlen en brandstofopties, waaronder hout, gas, elektrisch en bioethanol, waardoor we warmte en karakter in elk huis brengen. Ontdek de perfecte kachel voor uw ruimte en voeg de tijdloze charme van Focus toe aan uw interieur.

Gyrofocus


In 1968 introduceerde Dominique Imbert een revolutionair ontwerp: 's werelds eerste hangende en 360° draaibare haard. Dit model combineert uniek design met geavanceerde technologie. Dankzij op maat gemaakte rookkanalen en ophangplaten kan het eenvoudig worden geïnstalleerd. Het is een internationale klassieker en symbool van het merk, tentoongesteld in gerenommeerde musea wereldwijd. In 2009 werd het bekroond met de eerste prijs op het "Pulchra" concours, uitgeroepen tot "het mooiste voorwerp ter wereld" door meer dan 74.000 internetgebruikers wereldwijd.

Ergofocus


Dominique Imbert deelt graag zijn filosofie: "Ik zou willen dat mijn haarden de verbinding tussen hemel en aarde vormen. Ik zou willen dat het vuur zich losmaakt van de aarde." Zijn hangende en draaiende model is het antwoord op deze visie. Met zijn zuivere, ergonomische vorm, gevoeligheid voor warmteoverdracht, en de mogelijkheid voor maatwerk van het rookkanaal en de ophangplaat, is de Ergofocus een van de meest geliefde modellen in het assortiment van hangende, draaiende en open haarden.

Slimfocus


Dominique Imbert's nieuwste meesterwerk, de Slimfocus, belichaamt zijn zoektocht naar vloeiende lijnen, minimale ruimte-inname en uitzonderlijke thermische efficiëntie. Deze haard markeert een keerpunt in hedendaags design, met zijn opvallende persoonlijkheid en periscoop van vlammen die een eigen filosofie belichamen.

De Slimfocus is een hangende vaste houtkachel, verkrijgbaar in hangende (vast of draaibaar) of vaste versies tot op de grond. In de vaste versie is het uitgerust met geavanceerde technologie, waaronder een dubbelstromend rookkanaal, een wereldprimeur: een hangende kachel met een luchtdichte verbrandingsruimte, geschikt voor energiezuinige woningen.

Sfeerimpressie


Bekijk hieronder foto’s van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom.

Neem contact met ons op


Bij van Kessel kachels en haarden zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van inbouw. Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then